Gabriela Woś-Tarkowska, wieloletni współpracownik grupy i2 Development, dyrektor działu prawnego, została powołana przez Radę Nadzorczą i2 Development w skład jej zarządu, na stanowisko wiceprezesa. Woś –Tarkowska zastąpi na tym miejscu Andrzeja Kowalskiego, jednego z założycieli Spółki, który złożył rezygnacje z funkcji członka zarządów spółek z grupy. Jego miejsce zarządzie wchodzącej w skład grupy firmy wykonawczej KPB sp. z o.o., na stanowisku wiceprezesa, zajmie z kolei Jacek Kobus, dyrektor finansowy i2 Development. Andrzej Kowalski deklaruje, że będzie dalej wspierał rozwój grupy.

– Zmiany w zarządzie i2 Development i KPB zamykają wielomiesięczny, wcześniej zaplanowany proces reorganizacji kadry menedżerskiej grupy, związany ze zmianami w samej grupie. Grupa i2 Development wkroczyła w kolejny etap rozwoju, wymagający z jednej strony zmiany podejścia do bieżącego zarządzania, delegacji obowiązków zarządczych w poszczególnych obszarach, z drugiej zaś otwierający przed nami nowe szanse rozwojowe. Dlatego też wspólnie z Marcinem Misztalem, drugim ze współzałożycieli i2 Development podjęliśmy decyzję o reorganizacji kadry menedżerskiej, oddanie steru w grupie kierowanemu przez Marcina zespołowi młodych, ale już doświadczonych specjalistów. Zmiany w zarządach i2 Development i KPB nie oznaczają mojego rozstania z grupą i2 Development. Chcę dalej wspierać rozwój firmy, wspierać zarząd swoją radą. Zamierzam kandydować do rady nadzorczej Spółki. – komentuje Andrzej Kowalski, współzałożyciel i jeden z głównych akcjonariuszy i2 Development.

Gabriela Woś – Tarkowska jest absolwentką prawa na Uniwersytecie Wrocławskim. W latach 2006 – 2010 odbyła aplikację radcowską i w 2010 roku uzyskała tytuł zawodowy radcy prawnego. W trakcie swojej kariery zawodowej zajmowała się kompleksową obsługą prawną spółek oraz grup kapitałowych z branży deweloperskiej. Z i2 Development związana jest od 2014 r. – pełniła funkcję dyrektora działu prawnego, a także była członkiem rad nadzorczych spółek z grupy.

Jacek Kobus jest absolwentem Politechniki Wrocławskiej na kierunku Zarządzanie o specjalności Zarządzanie systemami finansowymi. Posiada wieloletnie doświadczenie w zakresie finansów, rachunkowości zarządczej i kontrolingu. Karierę rozpoczynał jako analityk, a następnie kontroler finansowy. Z i2 Development związany jest od 2017 roku, kierując pionem finansowym grupy jako dyrektor finansowy.

I2 Development to wiodący wrocławski deweloper, specjalizujący się w projektach mieszkaniowych i apartamentowych o podwyższonym standardzie. Obecnie spółka realizuje projekty z blisko 65 tys. mkw. PUM/PUU, oraz ma w przygotowaniu inwestycje pozwalające na wybudowanie ponad 50 tys. mkw. PUM/PUU. Spółka od 2016 r. jest notowana na rynku głównym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie.